IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

SOFIX губи позиции в унисон със световните тенденции

ФНИ България АДСИЦ повиши капитализацията си с 9,3%

11:07 | 26.05.09 г.
SOFIX губи позиции в унисон със световните тенденции

Тази сутрин борсовият индекс SOFIX губи 0,51% от стойността си до 372,34 пункта. На отрицателна територия са и другите индикатори на БФБ-София, с изключение на BGREIT, който напредва с 2,86% до 40,61 пункта.

Спадът на SOFIX е в унисон с червените азиатска и европейска сесия тази сутрин.

Движението на BGREIT е въз основа на ръста с 9,3% до 0,82 лв. за акция на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ. 60% дивидентна доходност от акциите на ФНИ България ще получат акционерите в дружеството, на база на обявения вчера дневен ред за Общото събрание и вчерашните цени на акциите. Това бе и новината, която доведе до днешния ръст.

Акцията на ФНИ България АДСИЦ бе сред ликвидните тази сутрин с 34 хил. лв. оборот. С повече, а именно 35 хил. лв., бяха само книжата на Албена АД. С 15 хил. лв. оборот бяха акциите на Алкомет АД, като поевтиняха с 5,2% до 1,8 лв. за акция.

Оборотът с акции на ПИБ АД бе за 13 хил. лв., като банката загуби 2,7% от пазарната си капитализация до 2,36 лв. за акция. Днес стана ясно, че Moody’s преразглежда рейтинга за финансова стабилност на ПИБ.

Другите акции на БФБ-София се търгуваха при оборот под 10 хил. лв. за акция към 10:50 ч. тази сутрин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:49 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още