IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петър Чобанов е новият председател на КФН*

За председател на Комисията за защита на конкуренцията отново е избран Петко Николов

13:29 | 21.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Петър Чобанов е новият председател на КФН*

Председател на Комисията за финансов надзор (КФН) ще е Петър Чобанов, който в момента е изпълнителен директор на Агенцията за икономически анализи и прогнози. Това решиха депутатите, които гласуват предложенията за избор на органите, конституирани изцяло или частично от Народното събрание, в които има членове с изтекъл или изтичащ мандат.

Предложенията са на парламентарни групи на Коалиция за България, НДСВ и ДПС.

За заместник-председатели бяха избрани Нено Ненов, Ралица Агайн и Емил Атанасов, а за членове на комисията - Кирил Желев, Мариана Костадинова и Недим Хаджинедим Генджев.

Депутатите решиха председател на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да бъде отново Петко Николов. За заместник-председатели бяха избрани Александър Александров, понастоящем член и говорител на ЦИК, и Реджеб Мустафа, и за членове - Ненко Темелков, Диана Хитова, Евгени Иванов и Весела Антонова.

Парламентът отхвърли предложението на ДСБ заместник-председател на КЗК да бъде Димитър Кюмюрджиев.

Днес парламентът избра още Сотир Ушев за управител на Националния осигурителен институт. В момента той е изпълнителен директор на Агенцията по заетостта.

Сотир Ушев е роден на 17 август 1960 година в благоевградското село Сатовча. Завършил е "Експлоатация на жп техника" във ВВТУ "Тодор Каблешков". Има магистърска степен от Киевския университет, където завършва международни отношения през 2002 г. Завършил е и социален мениджмънт в УНСС.

За подуправител на НОИ бе избрана Весела Караиванова.

Лявата депутатка Надя Антонова пък бе избрана за член на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация.

*Допълнено към 13:40 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още