IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В село в Родопите шият ризи за френските дами от НАТО

В други цехове в района се произвеждат войнишки куртки и панталони

10:12 | 20.05.09 г.
В село в Родопите шият ризи за френските дами от НАТО

Двайсет хиляди униформени ризи за дамите от базите на НАТО във Франция се шият в цеха на фирма „Каро 06“ в село Жълтуша, което се намира в община Ардино, област Кърджали. В други цехове в Златоград, Неделино, Старцево и Падина се произвеждат войнишки куртки и панталони.

Цехът в Жълтуша е създаден преди 10 години, когато унищожително торнадо разрушава половината къщи на селото. За да има поминък за пострадалите, със съдействието на държавата в него първоначално започват да се шият военни обувки тип „кубинки“ за нуждите на Алианса.

В продължение на седем години след това се приема и специалната поръчка от Франция. Оттам пристигат платовете, след което готовата продукция се експедира обратно, казва началникът на цеха Росен Бабачев, цитиран от БТА.

Осигурена е целогодишна заетост на 80 души от Жълтуша. Фирмата е най-голямото предприятие в региона, в който поминък е само земеделието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:40 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още