IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Станишев повтори, че не ни трябва външна помощ

Към настоящия момент ревизия на държавния бюджет не се налага

16:44 | 19.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Станишев повтори, че не ни трябва външна помощ

България не се нуждае от директна финансова подкрепа от международните финансови институции, за пореден път каза днес премиерът Сергей Станишев по време на разговора си със словенския президент Данило Тюрк, който е на официално посещение в София, съобщи правителствената информационна служба.

Към настоящия момент ревизия на държавния бюджет не се налага, защото за това са необходими ясни тенденции, които да водят към промени, е заявил още българския премиер пред словенския гост. Общо е било мнението, че са необходими устойчиви и последователни действия за преодоляване на ефектите от икономическата криза.

„Българската банкова система, за щастие, остана стабилна, за разлика от тази в много други държави”, е подчертал министър-председателят във връзка с въпрос от словенския президент.

Между основните мерки, предприети от българското правителство за преодоляване на кризата, Станишев е откроил инвестиционния план в подкрепа на реалния сектор, мерките за повишаване на кредитирането от страна на банките и за запазване на работните места на хората. „Все още безработицата остава на приемливи равнища от около 7,3 на сто”, е допълнил премиерът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:20 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още