IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Спешно започва кадастрално заснемане на пътищата у нас

Инициативата се налага поради големия брой разминавания между парцеларните планове по техническите проекти и кадастралната карта на страната

16:30 | 19.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Спешно започва кадастрално заснемане на пътищата у нас

Да се започне спешно кадастрално заснемане на републиканските пътищата се договориха днес изпълнителният директор на Национална агенция „Пътна инфраструктура“ (НАПИ) Янко Янков и изпълнителният директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър Цветен Боев, съобщиха от НАПИ.

Договорът между двете страни е бил сключен днес в сградата на пътната агенция във връзка със спешната необходимост от кадастрално заснемане на републиканската пътна мрежа.

Инициативата се налага и поради големия брой разминавания, които експертите на НАПИ установяват в хода на проектирането, между парцеларните планове по техническите проекти и кадастралната карта на България, се посочва в съобщението.

Изпълнителните директори са уточнили реда за работа на двете агенции при взаимното предоставяне на данни с цел да се постигне актуалното състояние на пътната инфраструктура в кадастралните карти на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още