IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Масларова: Осигурителната система на страната е стабилна

Всичко върви съобразно предвидените в бюджет 2009 г. приходи и разходи на осигурителната система, по думите на министър Масларова

16:12 | 19.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Масларова: Осигурителната система на страната е стабилна

Нямаме никакви основания да считаме, че осигурителната система е в риск, каза министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова по време на тристранна конференция по индустриални отношения, съобщиха от министерството.

Министър Масларова е посочила, че всичко върви съобразно предвидените в бюджет 2009 г. приходи и разходи на осигурителната система и има достатъчно буферни механизми, които биха могли да съдействат, но на този етап те не се налагат.

Министър Масларова е казала още, че голяма част от работодателите все още не познават добре Националния план за действие по заетостта и възможностите по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, където биха могли да се възползват от 186 млн. лева за запазване на работните места.

Масларова е посочила, че са отпуснати средства за преквалификация на 42 хил. работници в страната и, по думите й, има достатъчно средства, които са насочени към пазара на труда.

Във връзка с огласеното през последните дни мнение на експерти, че поради намалелите приходи в държавния бюджет има риск за нестабилност на пенсионната и осигурителната система на страната, вчера Българската стопанска камара даде няколко предложения за увеличение на приходите към социалните фондове на Държавно обществено осигуряване, в т.ч. и увеличение на минималния осигурителен доход на самоосигуряващите се лица от 260 лв. на 450 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:40 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още