IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

България Ер отрече да заблуждава пътниците за цените на билетите

От 1 април интернет страницата на България Ер е изцяло обновена съгласно всички регламенти на ЕК

12:37 | 18.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
България Ер отрече да заблуждава пътниците за цените на билетите

Информацията за цените на билетите на сайта на авиокомпания България Ер е коректна, се казва в съобщение от ръководството на България Ер до Европейската комисия (ЕК) и еврокомисар Меглана Кунева по повод на нейно изявление през последните дни.

Според разпространената информация от Кунева българската авиокомпания е в групата, която има да отстранява малки нарушения на европейското законодателство в продажбата на билети по интернет, констатирани от проверка на ЕК. Според данните от наблюдавани 137 сайта на авиокомпании, 115 са поправили елементите за подвеждане на купувачите. Основните нарушения на европейските правила в проблемните сайтове като цяло са скритите добавки към първоначално обявената цена, подвеждащите „специални намаления” и др., докато директивите на ЕК изискват пълна прозрачност на цените, както и яснота на договорните условия.

От националния авиоправозвач посочват, че от 1 април 2009 г. интернет страницата на България Ер е изцяло обновена съгласно всички регламенти на Европейската комисия и препоръчваните от нея добри търговски практики.

От авиокомпанията припомнят, че след кореспонденция с офиса на еврокомисар Кунева в края на април, са отстранени „някои дребни недостатъци, които не са били свързани с коректното представяне на цените на полетите“.

„Такава забележка не е била поставяна от страна на ЕК, тъй като публикуваната информация в обновената интернет страница на България Ер е била прозрачна и коректна според критериите на Комисията по отношение защитата на потребителите”, поясняват от авиокомпанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:44 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още