IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на ОЦК ще гласуват за покупка на активи

За 2008 г. компанията реализира 37,6 млн. лв. загуба

12:40 | 16.05.09 г.
Акционерите на ОЦК ще гласуват за покупка на активи

Акционерите на Оловно-цинков комплекс АД ще гласуват за разрешаване на Управителния съвет да закупи активи на стойност по преценка на Управителния съвет и одобрение на Надзорния съвет, се казва в покана за ОСА, публикувана чрез БФБ-София. 

Събранието на акционерите на дружеството е насрочено за 30 юни 2009 г. в гр. Кърджали.

Не се уточнява какви активи ще бъдат купувани, но ОЦК е обявявало, че желае да купува рудодобивното дружество Горубсо-Мадан.

Според предложенията за решения на общото събрание, дивидент няма да се разпределя, защото финансовият резултат за 2008 г. е загуба от 37,6 млн. лв.

На събранието ще бъдат гласувани и рутинните за годишно общо събрание решения като приемане на отчета на управителния съвет, на регистрирания одитор и на директора за връзка с инвеститорите за 2008 г. Ще се гласува и за освобождаване от отговорност на управителните органи за 2008 г. и определянето на възнаграждението им.

За последните 12 месеца акциите на дружеството са поевтинели със 73,14% до 11,686 лв. за акция, а пазарната капитализация е намаляла до 98,3 млн. лв.

Свързани компании:

ОЦК АД /в несъстоятелност/(5OTZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:40 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още