IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В Поморие гласуват днес на референдум за или против Бургас-Александруполис

Два референдума бяха проведени вече във връзка с петролопровода - в Бургас и Созопол, но с недостатъчна избирателна активност

09:44 | 16.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
В Поморие гласуват днес на референдум за или против Бургас-Александруполис

Общо 23 хил. гласоподаватели от община Поморие могат да упражнят днес правото си на глас на референдум и да кажат своето мнение за бъдещото изграждане на петролопровода „Бургас – Александруполис", става ясно от съобщение на общината.

След взето решение на Общинския съвет жителите на Поморие ще трябва да отговорят на въпроса „Одобрявате ли изграждането на петролопровода „Бургас - Александруполис" с трасе на тръбопровода и инсталации, разположени на територията на община Поморие?".

Според местните хора изграждането на съоръжението, както и евентуалното поставяне на буйове за разтоварване в залива, ще се отразят негативно върху туризма и ще поставят в риск околната среда се посочва в съобщението.

Проектът ще блокира и свободното движение на малки кораби и рибарски лодки в залива, опасяват се рибарите. Ще бъде засегнато и земеделието в района на трасето.

По повод изграждането на петролопровода в Бургаска област вече се проведоха два референдума - в Бургас и Созопол, като и при двата не бе премината законовата бариера от 50% избирателна активност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още