IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Още пет дружества в забранителния списък за приватизация

В момента в забранителния списък са включени около 170 дружества

11:21 | 15.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Още пет дружества в забранителния списък за приватизация

В забранителния списък за приватизация да бъдат включени още пет държавни дружества, предвиждат промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, приети на първо четене от парламента.

Това са „Български морски квалификационен център“ ЕАД-Варна, „Транспортен диагностично-консултативен център“ ЕООД -Бургас, „Многопрофилна болница за активно лечение-Варна“ ЕООД, „Многопрофилна болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация "Вита" ЕООД – Велинград, и „Национална компания индустриални зони“ ЕАД -София.

В мотивите на Министерския съвет за измененията се посочва, че предвид специфичния предмет на дейност на посочените дружества на този етап следва да се запази едноличната собственост на държавата върху капитала им заедно с произтичащите от нея правомощия на съответния министър.

„Български морски квалификационен център“ предлага обучение и професионална квалификация по различни корабни длъжности. „Национална компания индустриални зони” бе създадена от Министерство на икономиката и енергетиката в началото на февруари тази година с предмет на дейност изграждане на индустриални зони.

В момента в забранителния списък са включени около 170 дружества.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още