IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Депутатите похарчили миналата година над 52 млн. лева

За командировки на депутати в чужбина през 2008 г. са похарчени почти 1,5 млн. лева

10:17 | 15.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Депутатите похарчили миналата година над 52 млн. лева

Общите разходи на Народното събрание по всички „пера” за миналата 2008 г. са близо 52,5 млн. лева, се казва в оповестения днес отчет за изразходването на бюджета на Парламента за 2008 г. Общите приходи на Народното събрание са близо 2,9 млн. лева. Повече от 3,5 милиона лева са икономисани спрямо заложеното в бюджета на висшия законодателен орган на страната.

За посрещане на международни делегации и гости и за представителни разходи през 2008 г. Народното събрание е похарчило повече от 1,1 млн. лв.

За пътувания на депутати в избирателните им райони през миналата година са изразходени над 1,3 милиона лева, а за командировки в чужбина - почти 1,5 милиона лева.

Около 550 хил. лева струва новата система за гласуване в пленарната зала.

Парламентът е икономисал средства от обзавеждане на кабинети на народни представители и на парламентарни комисии и е отложил купуването на нови автомобили.

На депутатите са удържани от работните им заплати повече от 107 хил. лева за отсъствия от пленарната зала и около 85 хил. лева - за отсъствия от заседания на парламентарни комисии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:03 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още