IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Заведенията в Приморския парк на Бургас - затворени заради високия наем

В момента от 26 заведения работят едва три

12:35 | 12.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Заведенията в Приморския парк на Бургас - затворени заради високия наем

Голяма част от заведенията в Приморския парк на Бургас няма да отворят това лято заради високите наеми, които събира общината, заяви на пресконференция Кирил Панайотов, председател на Сдружението на собственици на заведения в приморския парк.

В момента от 26 заведения работят едва три. Основният проблем на собствениците е завишеният неколкократно наем от Общински съвет - Бургас. В момента наемът за 1 кв. м е 35 лв. Така едно заведение плаща средно месечен наем от 6-7000 лева, в зависимост от квадратурата.

От общината ни искат обезщетение и за месеците, през които не работим, от октомври до април, обяви още Панайотов, цитиран от БТА. Размерът на месечното обезщетение е пълният месечен наем. Тези средства са непосилни за нас и ако това не бъде променено, повечето колеги няма да отворят заведенията, каза Панайотов.

Собствениците се надяват общината да преразгледа наредбата, и поискаха през зимните месеци, когато заведенията са затворени, обезщетението да не е повече от 1/3 от месечния наем.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:57 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още