IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 9 май

09:40 | 09.05.09 г.
Преглед на печата за 9 май

Изборите застрашават бюджета за 2010 г.

в. Сега

Има опасност България да влезе в 2010 г. с негоден бюджет. Това обяви вчера Александър Божков, съпредседател на Центъра за икономическо развитие. Той изтъкна, че вот през юли означава, че ново правителство ще има не по-рано от септември. "Бюджетната процедура вече е открита и чиновниците правят някакви сметки, но кой определя целите и приоритетите на фискалната политика за 2010 г. и кой ще внесе и защитава проекта в Народното събрание?", попита риторично икономистът. Той препоръча предизборните дебати да се фокусират върху бюджет 2010, за да може българите да подкрепят онези политически сили, които предлагат решения за добро управление в условията на криза.

Англичани се опариха от родния жилищен пазар

в. Сега

Нарастват жалбите на граждани от Великобритания и Ирландия, опарили се от покупката на втори дом у нас на зелено. Това показват данни на Европейския потребителски център за България (ЕПЦ). Тези жалби са вече над 35, съобщи съобщи Албена Палпурина, директор на центъра.

Най-често засегнатите са си купили имоти в Банско, Пампорово, Слънчев бряг или Балчик, като използвали предимно английски брокери. Някои от сградите не могат да се въведат в експлоатация вече трета година и продължават да са с общ водомер и електромер, но в тях има продадени жилища. На много места се е стигнало до неплащане на сметки и спиране на тока или водата. Тези неудачи са част от причините за спада на цените на ваканционните имоти, който у нас почна още преди финансовата криза да се разрази.

Оздравителен план за "Кремиковци" може да бъде готов до месец

в. Дневник

До края на май може да се разработи оздравителен план за "Кремиковци". Това каза Георги Прохаски, представител на облигационерите, които са втория най-голям кредитор на банкрутиралото дружество.

По думите му всеки от големите кредитори в момента прави свои оценки за жизнеспособността на комбината и отделните му цехове. На тяхна база облигационерите и държавата, която е най-големият кредитор може да договорят общ оздравителен план. Той би включвал и обръщане на част от дълговете на "Кремиковци" в капитал.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:01 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още