IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

София отива към намаляване на инвестиционната си програма

До края на март събраната такса „смет" е 33% от планираните общо 161 млн. лв. за годината

14:50 | 29.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
София отива към намаляване на инвестиционната си програма

Към средата на годината може да има намаление на инвестиционната програма на Столична община с 10 до 15 процента, съобщи днес зам.-кметът по финансовите въпроси Минко Герджиков по време на заседание на общинската комисия по бюджет и финанси, цитиран от БТА. 

Герджиков посочи същевременно, че се наблюдава интерес от страна на строителните фирми към конкурси по обществени поръчки, обявявани от Столичната община, като например ремонтът на Първа Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ), за който са кандидатствали 46 фирми.

Изпълнението на приходната част в бюджета на Столичната община към края на март 2009 г. е почти 329,6 млн. лв., като собствените приходи са близо 110,3 млн. лв., е станало ясно днес.

До 31 март са събрани 21% от планирания данък върху недвижимите имоти и 55% от данък „МПС". От планираните приходи от данък върху наследствата са събрани само 3%, а от приходите от данъка върху придобитото имущество по възмезден начин са събрани 9% от планираното.

До края на март събраната такса „смет" е 33% от планираните общо 161 млн. лв. за годината, посочи още Минко Герджиков.

Общинският съветник от СДС Иван Нейков от своя страна е предложил инвестиционната програма на общината да бъде намалена в средата на годината с 25%.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:55 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още