IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Утре е последната дата за търговия на акциите на Химимпорт с права*

Началната дата ще бъде оповестена допълнително

09:28 | 28.04.09 г.
Утре е последната дата за търговия на акциите на Химимпорт с права*

Държавен вестник и един централен ежедневник публикуваха уведомление относно начало на увеличението на капитала на Химимпорт АД с 90 млн. привилегировани акции при 2,22 лв. емисионна цена на акция с гарантиран дивидент от 9% от емисионната цена.

Началната дата за търговия с правата ще бъде оповестена допълнително. Право на участие ще имат акционерите към 7 май. А последния ден за търговия на акциите с право на участие в увеличението на капитала е утре 29 април, съобщи БФБ-София. Крайната дата за търговия с правата е 20 май, а началната дата за прехвърляне на правата 7 май. Датата на аукциона за неизползваните права е 29 май 2009 г.

Всяко лице може да запише най-малко 1 нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, разделен на 1.6666665 при закръгление до цяло число.

Мениджъри на емисията са Уникредит Булбанк и ЦКБ.

В уведомлението в Държавен вестник е записано, че проспектът е публикуван на уеб страницата на дружеството, в момента обаче проспектът не е публикуван там.

На 22 април Комисията за финансов надзор потвърди проспекта за увеличение на капитала на дружеството. Зам-председателя на управителния съвет Александър Керезов уточни в рубриката "Коментари" на Investor.bg, че изборът пред съществуващите акционери да усреднят цената на вече притежаваните акциие личен.

Новината е актуализирана в 10:30 ч. с датите за търговия с правата и за покупка на акции с право на участие в увеличението на капитала.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:16 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още