IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Стартира процедурата за приватизация на Топлофикация - Шумен

Началната тръжна цена е 9,7 млн. лева, а депозитът за участие в търга е парична вноска от 1 млн. лв.

18:25 | 27.04.09 г.
Стартира процедурата за приватизация на Топлофикация - Шумен

Агенцията за приватизация (АП) обявява публичен търг с явно наддаване за продажбата на 9 697 101 броя акции, представляващи 100% от капитала на “Топлофикация - Шумен” ЕАД, съобщиха от пресслужбата на агенцията.

Началната тръжна цена е 9,7 млн. лева, а стъпката на наддаване – 200 хил. лева.

Депозитът за участие в търга е парична вноска от 1 млн. лв. или равностойността им в евро и се превежда по банковата сметка на агенцията, посочена в конкурсната документация, най-късно до изтичане на срока за подаване на предложенията.

Цената на тръжната документация е 2 хил. лв. и може да бъде закупена в агенцията в срок до 20-ия ден от датата на обнародване на настоящото решение в „Държавен вестник“.

Не се допускат до участие в търга офшорни дружества, консорциуми, както и лица, които имат просрочени публични задължения към българската държава и/или просрочени задължения към търговски дружества, в които българската държава притежава повече от 51 % от капитала им; лица, които са в ликвидация, лица обявени в несъстоятелност, както и лица, осъдени за банкрут.

Търгът ще се проведе на 35-ия ден, считано от датата на обнародване на решението в "Държавен вестник", в сградата на агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още