IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фазерлес с 49% спад на продажбите до 3,9 млн. лв.

Печалбата се стопява с 87% до 255 хил. лв.

15:14 | 27.04.09 г.
Фазерлес с 49% спад на продажбите до 3,9 млн. лв.

Фазерлес отчита 49% спад на продажбите на годишна база до 3,9 млн. лв. за първото тримесечие на 2009 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ-София.

Нетната печалба на дружеството се стопява с 87% на годишна база до 255 хил. лв. за изминалото тримесечие.

Като причина за спада се посочва световната финансова криза и острата конкурентна борба в условията на ограничен пазар. В дружеството работи само една от технологичните линии, а втората е спряна и консервирана до разширяването на пазара. Персоналът на силистренското дружество е намален до 268 души. Ограничени са всички непроизводствени разходи. След реконструкция енергийните разходи са намалени и производителността е увеличена с над 30%, се казва в междинния доклад за дейността. Уточнява се, че е решен проблемът с цената на доставяната дървесина, като вместо Държавната агенция по горите доставчик ще бъдат румънските държавни горски стопанства и частни фирми.

За първите 3 месеца на годината паричните средства на дружеството се увеличават с половин милион лева до 3,94 млн. лв. Собственият му капитал към 31 март достига 22,3 млн. лв.

За последните 12 месеца капитализацията на дружеството намалява с 82,06% до 16,2 млн. лв. Последната сделка от днес е при цена на акция от 31,4 лв.

Насрочено за 28 май общо събрание на акционерите ще разпределя по 1 лв. дивидент на акция.

Свързани компании:

Фазерлес АД(FZLS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още