IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Холсим България съкращава 90 работници от циментовите си заводи

Дружеството е решило да спре технологичните линии за производство на клинкер (полуготов продукт за производство на цимент) в заводите си в Плевен и село Бели извор, Врачанско

13:52 | 27.04.09 г.
Холсим България съкращава 90 работници от циментовите си заводи

Ръководството на „Холсим-България“ е решило да спре технологичните линии за производство на клинкер (полуготов продукт за производство на цимент) в заводите си в Плевен и село Бели извор, Врачанско, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Заради ограничаване на производствената дейност ще бъдат освободени 90 работници. Дружеството ще предприеме необходимите мерки, за да бъдат намалени социалните последици за съкратените, се казва още в съобщението, цитирано от БТА.

От дружеството посочват като причина за решението на ръководството драстичния спад в търсенето на цимент, както и вноса на евтин турски цимент, който обаче не отговаря на европейските норми за качество.

Спирането на линиите за производство на клинкер на циментовия завод в Плевен е за неопределено време, а на тези в Бели извор е за най-малко един месец, се уточнява в съобщението. В двата завода ще продължи производството и експедицията на цимент от наличните вече количества клинкер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още