IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 25 април

09:01 | 25.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 25 април

От 1 май всички получатели на агросубсидии лъсват в интернет

в. Сега

От 1 май всички страни от ЕС трябва да качат в интернет пълни списъци на получателите на пари от аграрните еврофондове. Вчера еврокомисарят по земеделие Мариан Фишер Боел предупреди с нарочно писмо държавите членки, че неизпълнението на това изискване може да доведе до започване на наказателна процедура и глоби.

От нашия фонд "Земеделие", който е отговорник за евросубсидиите, вчера увериха, че България няма да се изложи и срокът ще бъде спазен. Това означава, че още следващия месец ще е публично известно кои са фермерите, на които вече са изплатени около 700 млн. лева субсидии. Част от данните за изплатените пари и получателите им вече са достъпни на сайта на фонда, установи проверка на "Сега".

Броят на заявките за патенти се увеличава

в. Новинар

270 заявки за патенти за нови изобретения са постъпили в Патентното ведомство през миналата година, съобщи вчера председателят на ведомството Костадин Манев. През 2007 г. броят на кандидатурите за патент е бил около 239, допълни още Манев. Повечето молби за регистриране на нови изобретения са подадени от българи – 250 от общо 270.

Бирници погват земеделските производители

в. Стандарт

Бирниците в Русе погват земеделски производители в региона за недекларирани доходи. Това съобщи шефът на териториалната дирекция на НАП в дунавския град Любомир Димитров. При проверки на двама бизнесмени в селскостопанския сектор е констатирано, че не са се регистрирали по ДДС, въпреки че са завъртели оборот в размер на 335 000 лева. Така са избегнали внасянето на дължимия данъчен налог. В същото време се проверяват 13 русенци за несъответствие между притежаваното от тях имущество и доходите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:44 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още