IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Екобулпак рециклира близо 49 хил. тона опаковки

Над 2 млн. жители в 59 общини е обхванала Екобулпак в системите си за разделно събиране на отпадъците през миналата година

14:33 | 24.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Екобулпак рециклира близо 49 хил. тона опаковки

Общо 96 319 т. са декларираните опаковки, пуснати на пазара от членовете на Екобулпак през миналата година, като от тях близо 49 хил. тона (51%) са рециклирани, което е с 9% повече от заложените по Закона за управление на отпадъците количества, става ясно от одиторския доклад с годишните резултати на дружеството.

Над 2 млн. жители в 59 общини е обхванала Екобулпак в системите си за разделно събиране на отпадъците през миналата година. Това е малко над заложения по споразумението, сключено между Министерство на околната среда и водите (МОСВ) и организациите по оползотворяване, брой от 1,957 млн. жители.

Дружеството е надвишило и броя на разположените контейнери за разделно събиране, които са 15 804 - с 4647 повече от определеното в споразумението.

Екобулпак инвестира 22,81 млн. лв. в изграждане на собствени съоръжения за третиране на разделно събраните отпадъци. Такива седем инсталации функционират вече в Габрово, Пазарджик, Русе, Сливен, София и Враца. През май 2009 г. предстои пускането на още две инсталации в Ямбол и Търговище.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:47 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още