IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добрички панаир АД с близо двойно по-голяма печалба за 2008 г.

Фирмата е реализирала за периода приходи в размер на 853 хил. лв., което представлява повишение с около 26 на сто на годишна база

09:46 | 23.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Добрички панаир АД с близо двойно по-голяма печалба за 2008 г.

„Добрички панаир" АД отчита печалба в размер на 282 хил. лв. за 2008 г., или ръст от 94,5 на сто спрямо предходната година, съобщиха от общината, която е акционер в дружеството.

Фирмата е реализирала за периода приходи в размер на 853 хил. лв., което представлява повишение с около 26 на сто на годишна база.

Ръстът на печалбата се дължи най-вече на намаляване на разходите за материали и за външни услуги, се пояснява в съобщението.

Освен общината, която има 40 на сто дял от капитала, акционери в дружеството са търговско-промишлената палата, „Зърнени храни - България“ АД и „Бялата лястовица“ АД. Общината е апортирала в „Добрички панаир“ вещно право на строеж върху имот от близо 40 декара. Предвижда се върху терена да бъде изграден изложбен комплекс за панаирни прояви.

Дружеството организира международна борса за семена и посадъчен материал, специализираното изложение „Пчеломания“, пролетен панаир. През август предстои ХVII издание на международното изложение „Селското стопанство и всичко за него“.

Свързани компании:

Зърнени Храни България АД(ZHBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още