IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Поморие ще протестира срещу петролопровода Бургас - Александруполис

На извънредна общинска сесия преди няколко дни съветниците в Поморие взеха решение за провеждането на референдум на 16 май

10:45 | 21.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Поморие ще протестира срещу петролопровода Бургас - Александруполис

Жители на Поморие ще се съберат на протестен митинг срещу петролопровода Бургас - Александруполис на 22 април. Той ще е в София, където по същото време ще заседава националният експертен съвет за проекта. В 12,00 часа поморийци ще поискат среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, за да му предадат лично волята на съгражданите си, които са против изграждането на петролопровода.

Протестът се организира от инициативен граждански комитет в Поморие. Организиран е безплатен превоз до столицата и обратно. Тръгването е на 22 април в 6,30 ч. пред сградата на община Поморие. Това съобщиха организаторите на протеста.

На извънредна общинска сесия преди няколко дни съветниците в Поморие взеха решение за провеждането на референдум на 16 май. Тогава жителите на града ще трябва да отговорят на въпроса „Одобрявате ли изграждането на петролопровода Бургас-Александруполис с трасе на тръбопровода и с инсталации, разположени на територията на община Поморие?“.

По време на сесията започна и подписка срещу проекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:38 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още