IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булстрад увеличава капитала, търси емисионна цена от 56 лева

Акционерите са гласували още за заделяне на печалбата за миналата година за резерви и промяна на наименованието на фирмата

14:44 | 17.04.09 г.
Булстрад увеличава капитала, търси емисионна цена от 56 лева

Акционерите на ЗАД Булстрад АД са взели решение на проведено на 15 април ОСА за увеличение на капитала на застрахователното дружество чрез права, съобщи БФБ-София.

Става въпрос за увеличение на капитала от 19,74 млн. лв. на 21 534 550 лв. чрез издаване на 179 455 нови обикновени поименни безналични акции с право на глас с номинална стойност 10 лева и емисионна стойност 56 лв. В момента пазарната цена на акциите на Булстрад е 41 лева.

Акционерите са гласували още за заделяне на печалбата за миналата година за резерви и промяна на наименованието на фирмата от ЗАД Булстрад на ЗАД Булстрад Виена Иншурънс Груп.

Последната дата за сключване на сделки с акции на Булстрад на борсата, в резултат на които приобретателят има право на участие в увеличението на капитала, е 27 април.

Днес акциите на Булстрад добавиха 2,5 на сто до 41 лева.

Свързани компании:

ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп АД(4BI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още