IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Център за търговия в София ще улеснява бизнеса с Турция

В офисите на Центъра ще бъдат представени основните търговски екипи на двете страни - браншовите организации на износителите и фирми

13:29 | 16.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Център за търговия в София ще улеснява бизнеса с Турция

Държавният министър по въпросите на външната търговия и митниците на Турция Кюршат Тюзмен и заместник-министърът на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев откриха днес Турския център за търговия в София на бул. "България".

В церемонията участваха още посланикът на Турция у нас Мехмед Гюджюк, дипломати, депутати и представители на бизнеса.

Министър Тюзмен подчерта, че в България се открива първият Турски център за търговия и с него се слага началото на проект, предвиждащ създаването на други такива центрове в много други държави. Затова той определи днешния ден като много голям в турско-българските отношения.

Центърът е разположен на 240 кв. метра и е напълно оборудван за работа на 1 111 души. Идеята е с него да се създадат условия за контакти и по-бързо и пряко уреждане на търговските и бизнес отношения между двете държави, без административни пречки.

В офисите на Центъра ще бъдат представени основните търговски екипи на двете страни - браншовите организации на износителите и фирми. Начело на тези екипи ще стои държавата, но частният и неправителственият сектор също ще бъдат представени в тези структури, подчерта министър Тюзмен.

По думите му с изграждането на новия център се постигат две основни цели - на първо място в условията на финансова и търговска криза да бъде улеснен търговският контакт между държавите, и на второ - да се подчертае огромното значение, което Турция отдава на България като партньор.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:12 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още