IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 14 април

08:13 | 14.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 14 април

"България eр" иска да вземе стария терминал на летище София
в. Дневник

Авиокомпания "България ер" проявява интерес към концесия на стария терминал на летище София. Тя е изпратила писмо до ръководството на аеропорта за интереса си да стопанисва терминала и на този етап се явява най-сериозният кандидат за него. Превозвачът е собственост на "Бългериън авиейшън груп", която се държи от "Химимпорт". "Заявихме желание да вземем терминала под наем или на концесия, но всичко зависи от решението на летището", каза изпълнителният директор на "България ер" Димитър Павлов.

Според ръководството на летището разговорите са в начален етап. "Водим разговори за съвместно използване на терминала, наем или концесия", потвърди изпълнителният директор на летището Пламен Станчев. Една от идеите е летището да създаде смесено дружество с "България ер" за съвместна експлоатация. Като пример от аеропорта сочат "Луфтханза", която има съвместно дружество с летище Франкфурт. Формално няма европейска забрана превозвач да притежава и терминал и доста примери могат да бъдат посочени, казаха от летището.

НДСВ праща кабинета на съд
в. Сега 

За пръв път в историята на България партия от управляващата коалиция ще даде под съд правителството, в което участва. НДСВ ще оспори пред Върховния административен съд решението на кабинета за скандалния бартер за сграда на данъчните с фирма на Ирена Кръстева, съобщи вчера пред Дарик радио Владимир Каролев.

Преди дни правителството разреши държавата да апортира четири сгради на Националната агенция по приходите (НАП) в идеалния център на столицата в смесено дружество, в което тя ще има миноритарен дял. Срещу това ще получи нова сграда на приходната агенция. Държавата избра без конкурс за свой съдружник частната фирма ИПК "Родина", управлявана от близката до ДПС Ирена Кръстева, издател на вестниците "Монитор", "Телеграф", "Експрес".

БСП започва да омеква за боклука
в. Сега

На фона на тежките упреци за злоупотреба с власт и предизборно заиграване с боклука БСП започна да разколебава позицията си по кризата в София. Червените общинари вчера се разграничиха от кабинета в решението му да заобиколи общината и да обяви едностранно кризисно положение в града. С половин уста срещу връщането на "Новера" се изказа и областният управител Тодор Модев. От разискванията на свиканото вчера извънредно заседание на СОС обаче стана ясно, че кабинетът засега не възнамерява да отмени кризата в София. Смята само да намали работата на бившия концесионер. Така най-вероятно "Новера" ще бъде отстранена от дейностите, в които се дублира с останалите 8 фирми, които чистят столицата - сметосъбиране и метене, и ще продължи само да мие и да извозва едрогабаритни отпадъци.

Стачка затвори част от магазините в столичния мол CCS
в. Дневник

Близо половината от търговските обекти в столичния мол City Center Sofia (CCS) посрещнаха работната седмица със затворени врати. На витрините им висеше обявление за стачка, с което наемателите се извиняваха на клиентите си за създаденото неудобство и аргументираха действията си с наложеното им със задна дата повишение на наема. Сред протестиращите е и наемателят на най-много площи в мола, управляващ киносалоните, Cineplex. Това е и най-притеснителният факт за останалите наематели, защото именно развлекателната част на търговския център привлича най-голяма част от посетителите. Стачката е първа в столичен мол, но беше предшествана от две подобни във Варна.

Милионерите се множат
в. Стандарт

Милионерите у нас се множат като гъби напук на кризата. Поне 40 българи са изкарали над 1 000 000 лева през миналата година и съвестно са обявили доходите си пред данъчните. Това са хората, които имат да довнасят над 100 бона в хазната. Заедно с богаташите, които са платили авансово налозите си през 2008 г., броят на спечелилите над милион за година набъбва значително. Легалните милионери за петилетка са се умножили над 8 пъти.

За 2003 г. едва петима българи са платили над 100 000 лв. данъци, въпреки че ставките тогава бяха значително по-високи. През миналата година пък четирима нашенци обявиха над половин милион за довнасяне, след като подадоха декларациите за доходите си.

София дава 4 дка в Борисовата градина за голф игрище
в. Дневник

Голф игрище от 4 дка ще бъде построено в Борисовата градина срещу сградата на Българското национално радио в София. Това е една от точките в дневния ред на столичния общинския съвет, която ще бъде обсъдена в четвъртък. Вносител на предложението е Данаил Кирилов от ГЕРБ.

Предвижда се в комплексът да има голф игрище за къса игра и детски миниголф. "Това няма да е стандартното игрище - ще има само четири къси дупки", заяви Кирилов. Избраният терен е собственост на общинското дружество "Спортна София 2000", като то ще отдаде под наем мястото. Наемателят ще бъде избран с конкурс. Предложението за терена е на ръководената от рекламния бос Красимир Гергов Българската голф асоциация, като първоначално идея е било за място зад НДК.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още