IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Няма сухо мляко с меламин в страната

Проверени са 250 предприятия и 231 складови бази за съхранение на храни от животински произход в цялата страна

15:33 | 13.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Няма сухо мляко с меламин в страната

У нас няма сухо мляко и суроватъчна суха субстанция с произход от страни извън Европейския съюз, съобщиха от Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС).

През миналата седмица инспекторите на „Държавен ветеринарно-санитарен контрол” са проверили 250 предприятия, включително и сладкарски цехове, и 231 складови бази за съхранение на храни от животински произход в цялата страна.

Проверката на ветеринарните власти е разпоредена от генералния директор на НВМС Йордан Войнов във връзка с подадения в РИОКОЗ сигнал за наличие на меламин в сухо мляко и суроватъчна суха субстанция, за които имаше съмнение, че са внесени от трети страни и използвани за производството на вафли.

Проверка на „Граничен ветеринарен контрол” в НВМС е установила, че през 2008 г. няма внос на сухо мляко и млечни продукти от Китай през граничните пунктове на България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още