IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кметът на София ще иска отмяна на обявеното кризисно положение

Общинският съвет настоява за незабавно плащане на забавените такса „смет“ и данък „сгради“ от страна на държавните институции

14:46 | 13.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Кметът на София ще иска отмяна на обявеното кризисно положение

Столичният общински съвет реши да възложи на кмета на София да иска от правителството отмяна на обявената кризисна ситуация по отношение на управлението на отпадъците, съобщи БТА.

В решението си съветниците възлагат на кмета да обжалва решението на Министерския съвет за обявяването на кризисно положение и за създаването на Национален кризисен щаб.

Освен това с решението си съветниците одобряват предприетите действия от страна на кмета Бойко Борисов за едностранно прекратяване на концесионните договори на „ДИТЦ“ и на „Чистота-София“, както и възлагат на кмета, при желание от страна на правителството да осигури допълнително финансиране за транспорт и депониране на балираните отпадъци, да приеме целевите средства.

В решението си Общинският съвет настоява за незабавно плащане на забавените такса „смет“ и данък „сгради“ от страна на държавните институции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още