IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еврохолд България продължава преструктурирането на дейността си

Автомобилният бизнес ще бъде обединен в дъщерното на холдинга Еврохолд Аутомотив Груп ЕАД

11:03 | 13.04.09 г.
Еврохолд България продължава преструктурирането на дейността си

Еврохолд България АД планира да прехвърли притежаваните от него акции в капитала на три дъщерни компании от сферата на автомобилния бизнес посредством непарична вноска в капитала на дъщерното си дружество Еврохолд Аутомотив Груп ЕАД, става ясно от съобщение на компанията, чрез Бюлетин Investor.bg.

Става въпрос за прехвърляне на притежаваните от Еврохолд България акции/дялове от капитала на Скандинавия Моторс ЕАД, Евролийз Рент-а-кар ЕООД и Нисан София АД, които са с обща пазарна стойност 8 600 000 лв. Цената на прехвърлянето на акциите/дяловете ще е равна на пазарната им стойност.

Решението ще се гласува от акционерите на извънредно Общо събрание на акционерите (ОСА), което ще се проведе на 26 май.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 12 юни. Последната дата за сключване на сделки с акции на Еврохолд България АД, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 8 май.

Действията по прехвърлянето са част от стратегията на Еврохолд България за обединяване на бизнеса в три по-големи направления – застрахователен, лизингов и автомобилен. В съответствие с тази политика през 2007 г. бе създаден застрахователният подхолдинг – Евроинс Иншурънс Груп ЕАД, а през 2008 г. - лизинговия подхолдинг – Евролийз Холдинг ЕООД, Кралство Нидерландия.

През декември пък Еврохолд България обяви, че в изпълнение на обявената през 2008 г. стратегия за продажба на производствените предприятия в структурата на холдинга, тече процес по привличане на купувач на мажоритарния дял в Етропал АД.

Процесът на продажба на производственото направление на Еврохолд е част от стратегията на холдинга за фокусирането му върху финансовите операции. 

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:54 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още