IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фонд „Земеделие” определи размера на субсидиите за земеделските стопани

Целева субсидия за подпомагане на месодайното животновъдство е с общ размер на финансовите средства по нея от 2 млн. лв.

17:19 | 09.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Фонд „Земеделие” определи размера на субсидиите за земеделските стопани

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие” определи на заседание днес целеви субсидии за подпомагане през 2009 г. на земеделските производители в няколко направления, съобщиха от фонда.

Целева субсидия по мярката за подпомагане на месодайното животновъдство, с общ размер на финансовите средства по нея от 2 млн. лв., стартира от днес. По тази мярка фермерите ще получат по 100 лв. за крава и 20 лв. за овца-майка.

Целевата субсидия за подпомагате на земеделските производители в сектор „Растениевъдство” през 2009 г. е в три направления. По направлениетото за закупуване на посевен материал от картофи за семепроизводство и консумация, подпомагането е съответно 210 лв./дка и 110 лв./дка, като максималният размер на субсидията е 1,5 млн. лв., а приемът на документи е от 25 май.

Другите две направления от субсидията в сектор „Растениевъдство” са за „ползване на поливна вода от производителите на ориз” и за „произведен и продаден качествен памук”.

По целевата субсидия за поддържане на генетичните ресурси в растениевъдството (полски и трайни култури) през 2009 г. подпомагането ще се извършва на база подадени заявления за обработвани земеделски земи в ИСАК. Договарянето на средствата по тази мярка ще започне от 2 май и ще приключи на 30 септември 2009 г. Финансовият ресурс, който ще бъде разпределен по мярката е в размер на 495 хил. лв.

Приемът на документи по целевата субсидия за подпомагане изхранването на животни и птици от Националния генофонд и контролираната част на популацията през 2009 г. ще приключи на 8 април, а изплащането на средствата е до 30 юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още