IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

15 китайски ресторанта в София с актове за лоша хигиена и неизрядна техника

Забранени са доставката на храни от животински произход в три ресторанта в столичните квартали "Надежда" и "Лозенец"

15:09 | 08.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
15 китайски ресторанта в София с актове за лоша хигиена и неизрядна техника

Петнадесет (или 20,83 на сто от общо 72) китайски ресторанта в София отнесоха глоби след извършена миналата седмица проверка от дирекция „Столичен ветеринарно-санитарен контрол” (СВСК) на Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС).

Актовете, които са издали инспекторите, са на обща стойност 2450 лв., като седем от тях са за неспазване на разделното съхранение на различни групи храни. Другите осем акта са издадени поради неспазване изискванията за хигиена, липса на документи за произход, годност и безвредност на продуктите и неспазване на температурния режим за съхранението им.

Проверяващите инспектори са забранили доставката и реализацията на храни от животински произход в три китайски ресторанта в София.

От службата отказаха да съобщят имената на ресторантите, санкционирани със спиране на доставките. Те обаче посочиха за Investor.bg, че трите заведения се намират в кварталите "Надежда" и "Лозенец". Ако искат да им бъдат възстановени доставките, трите ресторанта трябва да отстранят констатираните нередности и след това да сигнализират в НВМС, за да може специална комисия да извърши нова проверка в обектите.

Замърсени и корозирали повърхности и съоръжения и разкъсани уплътнения на прозорците са едни от най-често срещаните нередности в китайските ресторанти, уточниха за Investor.bg от дирекция СВСК.

Инспекторите от дирекцията са издали 19 предписания за отстраняване на нередности, свързани с необходимост от ремонтни дейности и подмяна на технологичното оборудване, наличие на ненужен инвентар в обектите, липса на топла вода и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:43 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още