IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КД Секюритис връща лиценза си след 753 хил. лв. загуба за 2008 г.

Управляващото дружество КД Инвестмънтс ЕАД ще продължи дейността си

15:43 | 06.04.09 г.
КД Секюритис връща лиценза си след 753 хил. лв. загуба за 2008 г.

ИП КД Секюритис АД ще върне лиценза си за инвестиционен посредник след загуба от 753 хил. лв. за 2008 г., което е петкратно увеличение спрямо отрицателния финансов резултат от 157 хил. лв. за 2007 г., научи Investor.bg.

Приходите от дейността на дружеството намаляват с 80% през 2008 г. на годишна база до 149 хил. лв.

Само разходите за възнаграждения и осигуровки са за 295 хил. лв. и се увеличават с 2,1% спрямо 2007 г.

Въпреки прекратяване на дейността на посредника, Управляващото дружество КД Инвестмънтс ЕАД ще продължи дейността си.

В срок от 40 дни клиентите на ИП КД Секюритис АД трябва да решат в кой посредник ще прехвърлят притежаваните от тях активи, уточни за Investor.bg Елица Иванова, изпълнителен директор на посредника.

„В резултат на оптимизиране на дейността си, КД Груп предприема подобна мярка с цел да реагира на променящите се пазарни условия. Въпреки текущата реорганизация, България остава стратегически пазар, където КД Груп ще продължи да предлага договорни фондове и животозастраховане“, се казва в съобщение на посредника.

"Предприели сме редица мерки, за да може промените в групата на КД да не се отразят върху активите на клиентите на КД Секюритис. Ние ще продължим да работим в най-добър интерес на нашите клиенти, като положим максимални усилия прехвърлянето на техните активи към друг инвестиционен посредник да стане бързо и безпроблемно. Партньор в процеса по трансфер на активи на КД Секюритис ще бъде Елана Трейдинг“, се казва още в съобщението.

Клиентите на посредника имат право да се ориентират и към друг, избран от тях инвестиционен посредник. Комисията за финансов надзор е уведомена за решението за прекратяване на дейността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:19 | 27.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още