IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Работниците от Кремиковци отново протестират

Днес изтича седемдневният срок, даден от министъра на икономиката и енергетиката, за подписване на договор за производство в коксо-химическия завод

11:08 | 06.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Работниците от Кремиковци отново протестират

Работниците от Кремиковци протестират отново днес, тъй като изтича седемдневният срок, даден от министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров, за подписване на договор за производство в коксо-химическия завод, съобщиха от КНСБ.

Ако договорът не бъде подписан, подаването на природен газ ще бъде преустановено.

Предложената схема за договора е между ръководството на Кремиковци и ръководството на Българския енергиен холдинг, а ръководството на холдинга да подпише с бразилската фирма CSN.

Маршрутът на протестиращите металурзи ще продължи до 13.00 ч. пред Министерски съвет.

На 31 март Петър Димитров заяви, че от Булгаргаз ще бъдат принудени да спрат подаването на газ към комбината, ако в рамките на деня не настъпи положителна промяна с Кремиковци. На следващия ден обаче от МИЕ съобщиха, че подаването няма да бъде спряно, тъй като има продължаващ интерес към Кремиковци.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:59 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още