IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Яхтеният бизнес на бунт срещу проверките на данъчните

Некоректно е да се смята, че ако притежаваш яхта, то тя задължително е купена с „мръсни“ пари, казва вносител на яхти у нас

10:20 | 04.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Яхтеният бизнес на бунт срещу проверките на данъчните

Националната агенция по приходите (НАП) унищожава яхтения бизнес. Това заявяват в писмо до медиите от фирма „Диневи груп“ - вносител на яхти у нас. От фирмата се обявяват против оповестената акция на НАП за проверка собствениците на яхти.

В петък данъчните съобщиха, че ще проверяват собствениците на 230 луксозни яхти в България, за да се установи как са спечелени парите, с които са купени плавателните съдове.

„Подобна акция ще унищожи един прохождащ бизнес с голям потенциал“, заявяват от вносителя.

В писмото се подчертава, че фирмата от 20 години е на пазара и е платила огромни данъци на държавата. „Ние сме морска държава с перфектни възможности за развитието на яхтен бизнес. Нормално е да се развиваме в тази посока и да следваме традициите“.

Според представителите на сектора действията на НАП повече вредят, отколкото да помагат.

В съобщението се посочва още, че през последните години се наблюдава огромен ръст в продажбите на яхти и купувачите са предимно сериозни фирми с успешен бизнес у нас.

„Некоректно е да се смята, че ако притежаваш яхта, то тя задължително е купена с „мръсни“ пари“, заявяват от фирмата.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:20 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още