IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 4 април

08:19 | 04.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 4 април

Съдът ще разпитва Васил Божков по делото срещу Ал. Томов
в. Сега

Бизнесменът Васил Божков трябва да се яви пред Софийския градски съд като свидетел по делото за присвояване на над 36.15 млн. лв. срещу бившия главен изпълнителен директор на "Кремиковци" Александър Томов. Шефът на "Нове холдинг" и бивш собственик на ЦСКА е сред 31 души, които съдът ще разпита. Божков е във втората група свидетели и трябва да се яви на 16 юни. Първата група ще бъде разпитана на 27 май, за когато бе отложен процесът.

Делото тръгна вчера, но съдия Мариян Марков не бе предвидил нищо освен прочитането на обвинителния акт. "Кремиковци" опита да предяви допълнителен иск за 29.33 млн. срещу Томов и останалите трима подсъдими - бившия изпълнителен директор на ЦСКА Александър Гарибов, Иван Иванов, член на управата на комбината и директора на "Финметалс холдинг" Божко Бонев. Съдът обаче го отхвърли. Претенциите могат да бъдат предявени отново в гражданско дело, но едва след финала на наказателното.

Финансовата инспекция е открила 13 нарушения при разходването на европари през 2008 г.
в. Дневник

Агенцията за държавна финансова инспекция е открила 13 нарушения при изразходването на евросредства през миналата година. Това съобщи Евдокия Кьосева, представител на ведомството на организираната в петък Mеждународна конференция за борба с измамите и нередностите. Общият брой сигнали, които са постъпили в финансовата инспекция през 2008 г. са 492, като само 20 от тях са свързани с използването на пари от европейските фондове.

За първите три месеца на година в агенцията са постъпили 13 сигнала, след проучването, на които, от ведомството са установили, че има 17 нарушения, обясни Кьосева. Докато през миналата година са били повече нарушенията по предприсъединителната програма ФАР, тази година най-много нарушения има по САПАРД.

Полицаите ще учат висше за мениджъри
в. Новинар

Нова структура в полицейската академия в Симеоново ще обучава висшите служители на реда в мениджърски умения. Това съобщи вчера вътрешният министър Михаил Миков в кулоарите на парламента малко след като заяви в пленарна зала че „полицаите трябва да станат мениджъри”. Миков съобщи още че предстои преструктуриране на школата в Симеоново, като към нея ще бъде създаден нова катедра – Шенгенска система за сигурност.

Тя ще обучава служителите на Гранична полиция и международно сътрудничество. Предстои и закриването на факултета по национална сигурност към полицейската академия, като кадрите, които до момента са подготвени от него, ще бъдат пренасочени към други звена, обясни още вътрешният министър. Миков заяви, че в школата полицаите ще бъдат обучавани със съвременни технически средства и ще се развива правната им култура.

Отстреляха елен за 10 000 евро
в. Стандарт

Трофей от благороден елен, който струва поне 10 000 евро, е най-голямата гордост на ловните ни стопанства за миналата година. Това е републиканският рекордьор в своя клас за 2008 г. Оценката му е 236,26 точки, което е само с около 40 точки по-малко от световния рекорд в тази категория. Рогата тежат 13,65 кг, съобщиха от Държавната агенция по горите. Общо 174 са отстреляните благородни елени у нас за 2008 г. 120 от трофеите са медалисти. 20 от 112-те отстреляни лопатари също са отличени с медали, похвалиха се от ДАГ.

Заради добрите условия за лов все повече чужденци избират страната ни като ловна дестинация, отчетоха от ведомството. Броят на вносните авджии за миналата година е скочил с 50 на сто в сравнение с 2007 г. 5000 любители на сафаритата са стреляли в нашите гори през 2008 г., съобщи зам.-шефът на ДАГ Йордан Радославов. Най-много ловци пристигат традиционно от Германия, Австрия и Швейцария. Ловният туризъм е вкарал в хазната близо 6,5 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:09 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още