IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Контейнерните товари на пристанище Варна са нараснали със 17 на сто

Кризата се чувства заради намаленото или спряно производство на заводите в Девня, но това се компенсира с увеличения обем на износа на зърно

16:41 | 03.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Контейнерните товари на пристанище Варна са нараснали със 17 на сто

През първото тримесечие на тази година товарооборотът на пристанище „Варна“ е 1,8 млн. т, а контейнерните товари са се увеличили със 17 на сто, съобщи директорът на пристанището Данаил Папазов.

Кризата се чувства заради намаленото или спряно производство на заводите в Девня, но това се компенсира с увеличения обем на износа на зърно, коментира Папазов, цитиран от БТА. Досега през пристанището са изнесени 600 000 тона.

През следващата седмица директорът на пристанището ще посети Сочи и Туапсе, където ще бъде договорена редовна линия за износ на строителни материали през Варна.

За миналата година чистата печалба на пристанището е 3 млн. лв., а за първото тримесечие е 520 хил. лв., допълни Папазов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 03.04.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още