IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Все по-малко германски туристи искат да посещават България

Една от причините за намаление на записванията е липсата на превозвач, който да транспортира туристите до Варна и Бургас

17:39 | 02.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Все по-малко германски туристи искат да посещават България

През тази година записванията на германски туристи са с 10-11% по-малко в сравнение с миналата година. Това съобщи днес по време на среща с членове на работната група по туризъм в германския Бундестаг кметът на Варна Кирил Йорданов, цитиран от БТА.

По думите му през миналата година България е била посетена от 500 хил. туристи от Германия. Кметът посочи, че една от причините за намаление на записванията е липсата на превозвач, който да транспортира туристите до Варна и Бургас. Чартъри се осъществяват от 32 летища в Германия.

Според кмета записванията намаляват и заради нерешения проблем със здравните каси в Германия по отношение на балнеоложкия туризъм.

Председателят на Варненската туристическа камара Марин Нешков коментира, че структурата на българския туризъм е неефективна, защото 70% се съставляват от морски туризъм със сезонен характер. По думите му страната ни иска да привлече германци и за културен туризъм, както и за посещения на исторически забележителности.

Една от целите на посещението ни в България е от вашия туризъм да направим изводи и за нашия, посочи ръководителят на работната група Клаус Бремих. Германските гости смятат, че туристическият пазар с България може да бъде по-интензивен. Гостите посочиха, че страната ни няма свой туристически център в Германия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още