IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Няма да спират газа на Топлофикация София, застрашени са Бургас и Плевен

Столичната топлофикация е изплатила 38 млн. лв. на Булгаргаз, предложила е и схема за по-нататъшно погасяване на дълговете си

16:47 | 01.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Няма да спират газа на Топлофикация София, застрашени са Бургас и Плевен

„Топлофикация София“ засега не е застрашена от спиране на доставките на газ, защото в рамките на два дни е платила на държавната газова компания „Булгаргаз“ 38 млн. лв., съобщи изпълнителният директор на Булгаргаз Димитър Гогов.

Столичната топлофикация е изпратила и писмо до „Булгаргаз“, в което предлага схема за по-нататъшно погасяване на дълговете си.

Топлофикационните дружества в Бургас, Плевен и Враца обаче не са превели никакви средства и не са договорили начини за разсрочено плащане.

Утре, след като бъдат анализирани данните за натрупаните през март задължения на тези топлофикации, най-вероятно ще се премине към спиране на доставките на газ за тях, е посочил Гогов, цитиран от БТА.

„Топлофикация Шумен“, която също е сред длъжниците, вече не работи, отбеляза той.

„Топлофикация Разград“ е изплатила изцяло дълговете си и е превела на „Булгаргаз“ близо 900 хил. лв, съобщи още Гогов. С погасени или разсрочени задължения са и топлофикациите във Варна, Перник, Русе, Правец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още