IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Освободиха дисциплинарно директора на „Морска администрация” Варна

Освобождаването става след щателна проверка на дисциплинарната комисия във връзка с образувано дисциплинарно производство

13:44 | 01.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Освободиха дисциплинарно директора на „Морска администрация” Варна

Със заповед на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция (ИА) „Морска администрация” Николай Апостолов днес е освободен от длъжност Богдан Богданов, досегашен директор на Дирекция „Морска администрация – Варна”, съобщиха от Министерството на транспорта.

Освобождаването става след щателна проверка на дисциплинарната комисия във връзка с образувано дисциплинарно производство и приключено дисциплинарно дело от 2009 г.

Богдан Богданов е освободен от длъжност, защото не е спазил кръга на служебните си правомощия и, без да има право на това, е иззел и осъществил действия от кръга на изключителната компетентност на инспекторите по държавен пристанищен контрол, се казва в мотивите на заповедта.

Досегашният директор е допуснал и служители в териториалната дирекция системно да нарушават пряко същите разпоредби, като тези действия представляват дисциплинарно нарушение „неизпълнение на служебните задължения” по Закона за държавния служител.

За периода от 28 февруари-4 октомври 2008 г. Богданов е извършвал незаконосъобразна процедура по подписване на уведомления, с което е забавил неоснователно освобождаването на кораби. Същевременно той не е изпращал в „Морска администрация” – София нито една от издаваните от него във Варна заповеди и не е уведомил за действията си своя пряк ръководил.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още