IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отложиха делото срещу бивши служители на фонд „Пътна инфраструктура“

Причината е, че ще трябва да бъдат разпитани още двама свидетели по искане на защитата

12:37 | 01.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Отложиха делото срещу бивши служители на фонд „Пътна инфраструктура“

Софийският апелативен съд отложи делото срещу бившите служители на фонд „Републиканска пътна инфраструктура“ Любомир Лилов и Иван Владимиров за 7 май.

Причината е, че тогава ще трябва да бъдат разпитани още двама свидетели по искане на защитата, съобщава БТА.

На 24 ноември миналата година Софийският градски съд призна за виновни Лилов и Владимиров. Лилов бе наказан с една година лишаване от свобода условно, с тригодишен изпитателен срок и с 5000 лева глоба. Той бе признат за виновен за това, че е поискал и взел подкуп от 25 000 лева от арх. Георги Янев, за да смени предназначението на терен в землището на село Леденик край Велико Търново.

Иван Владимиров също бе признат за виновен и бе наказан с ефективна присъда - пет години лишаване от свобода, 20 000 лева глоба и лишаване от възможност три години да заема държавен или обществен пост.

Двамата подсъдими бяха заловени при акция на 24 януари миналата година, след като арх. Георги Янев подаде сигнал, че от него е поискан подкуп от 50 000 лева, за да бъде сменен статутът на земя.

Акцията бе осъществена в момента, в който Лилов бе получил половината от тези пари - 25 000 лева, и беше уговорил, че ще ги предаде на Владимиров.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:33 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още