IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Балканкар Рекорд свива производството със 17% през 2009

За периода януари-февруари 2009 са произведени едва 50% от произведените през същия период на 2008 кари

16:38 | 26.03.09 г.
Балканкар Рекорд свива производството със 17% през 2009

За настоящата година Балканкар Рекорд АД планира да произведе 310 броя кари, което представлява спад от 17 на сто спрямо произведените през миналата година 375 броя кари, става ясно от годишните отчети на компанията, представени чрез БФБ-София.

Стойността на произведените кари, заедно с планираното производство на резервни части и услуги, възлиза на 6,6 млн. лв. За 2008 година Балканкар Рекорд реализира приходи от продажби на стойност 13,5 млн. лв. и загуба на стойност 2,8 млн. лв.

През 2008 г. дружеството е произвело кари, представляващи около 60% от произведените през 2007.

За периода януари-февруари 2009 са произведени едва 50% от произведените през същия период на 2008 г. кари и тенденцията е към намаляване или задържане на този обем, става ясно още от отчетите.

Причината за намалението е икономическата криза в света, довела до липсата на финансови ресурси, до предпазливост на инвеститорите, до спиране на всички проекти за разширяване на производствените дейности и замяна на старо оборудване с ново.

За настоящата година не се предвиждат разходи за инвестиции, с изключение на неотложни ремонти по сградния фонд и поддържане на необходимите за производството машини и съоръжения.

Голям е относителният дял на постъпленията в щатски долари, тъй като приблизително 45% от продукцията се реализира на пазари извън европейската общност, докато преобладаваща част от разходите на дружеството за покупката на суровини, горива, материали и комплектация са в лева и евро.

Днес нямаше сделки с книжата на Балканкар Рекорд. За последната една година акциите на дружеството са изгубили 50% до 4 лева за брой.

Свързани компании:

Балканкар-Рекорд АД(4BX)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още