IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

МИЕ ще управлява свободните зони в Русе, Видин и Свиленград

Досега тази функция изпълняваше министърът на финансите

20:37 | 25.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
МИЕ ще управлява свободните зони в Русе, Видин и Свиленград

Министърът на икономиката и енергетиката да упражнява правата на държавата като едноличен собственик на капитала в „Свободна зона - Русе“ ЕАД, „Свободна зона - Видин“ ЕАД и „Свободна зона - Свиленград“ ЕАД ще реши кабинетът на заседанието си утре, съобщи правителствената информационна служба.

Досега тази функция изпълняваше министърът на финансите.

В началото на февруари Министерството на икономиката и енергетиката създаде „Национална компания индустриални зони“ ЕАД, а капиталът на дружеството бе увеличен със 100 млн. лв.

Учредяването на компанията е една от мерките на правителството за ограничаване на отражението на световната финансовата криза и подкрепа на икономическата активност, заложени в Бюджет 2009 г.

Създаването й е залегнало и в Актуализираната програма на правителството и експортната политика на България за периода 2008-2013 г. - „Визия 2013“.

Предвижда се в индустриални зони да се привличат високопродуктивни и експортноориентирани инвестиции. Целта е компанията да допринесе за стабилното икономическо развитие на страната чрез насърчаване на инвестициите и подобряване на техническата инфраструктура.

Очаква се „Свободна зона - Русе“ ЕАД, „Свободна зона – Видин“ ЕАД и „Свободна зона – Свиленград“ ЕАД да станат дъщерни на новосъздаденото дружество „Национална компания индустриални зони“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още