IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разрешиха на Титан Спорт да купи ЦСКА

От „Титан“ са подписали договор, според който до 31 март новите собственици ще изплатят всички задължения на клуба

14:53 | 25.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Разрешиха на Титан Спорт да купи ЦСКА

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на „Титан Спорт“ ЕАД, София, да придобие пряк едноличен контрол върху „Професионален футболен клуб ЦСКА“ ЕАД, София, чрез закупуване на 100% от акциите от капитала му, съобщиха от комисията.

„Титан Спорт“ е част от структурата на „Титан Интернешънъл Холдинг“ АД. Предметът на дейност на дружеството включва консултации, придобиване и отдаване на рекламни права, търговско представителство и посредничество, спортни услуги за гражданите, организиране на школи за спортно-състезателна дейност и др.

Проучването на КЗК на дейността на участниците в концентрацията, както и от цялостно извършения анализ на пазарите, на които те участват, установи, че предприятията не присъстват на едни и същи пазари.

Комисията счита, че сделката няма да окаже влияние върху конкурентната среда в България и следва да бъде разрешена, тъй като тя не води до установяване или засилване на господстващо положение, което да попречи на ефективната конкуренция на съответния пазар.

Представителите на „Титан“ Иво Иванов и Митко Борисов са подписали договор, според който до 31 март новите собственици ще изплатят всички задължения на клуба. Сделката по смяната на собствеността в ЦСКА ще е на стойност малко повече от 10 млн. евро, обяви в началото на седмицата президентът на клуба Александър Томов, цитиран от Gol.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:20 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още