IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Строителството на трите лота на „Тракия“ може да започне още тази година

Обявяването на тръжните процедури по трите лота на магистралата е реалистично в рамките на осигурения бюджетен ресурс на агенцията

14:06 | 25.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Строителството на трите лота на „Тракия“ може да започне още тази година

Строителството на трите лота на автомагистрала „Тракия” може да стартира с осигурените бюджетни средства още в рамките на тази година, заявиха изпълнителният директор на Национална агенция „Пътна инфраструктура“  (НАПИ) Янко Янков и министърът на финансите Пламен Орешарски.

Те са се срещнали във вторник, за да обсъдят финансовата рамка на инфраструктурните проекти, съобщиха от агенцията.

Обявяването на тръжните процедури по трите лота на магистралата е напълно реалистично в рамките на осигурения бюджетен ресурс на агенцията. Той ще е достатъчен за обезпечаване началния етап на строителните дейности след приключване на търговете и до края на финансовата година. Междувременно ще се търси оптималната формула за финансиране на проекта през 2010 г. с оглед на стратегическото му значение.

НАПИ трябва да организира приоритетите си така, че да гарантира завършване на вече започнати обекти и поддръжка на републиканската мрежа в степен, осигуряваща максимална безопасност на пътуването, единодушни са Орешарски и Янков по въпроса за разходването на бюджета на агенцията при икономическата ситуация в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:56 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още