IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Военноморските сили мислят да купуват още два противоминни кораба

В отговор на въпрос за строежа на многоцелеви корвети за флота, Кавалджиев заяви, че страната ни ще търси начин за закупуване на лиценз за строежа на такива плавателни съдове в България

11:53 | 24.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Военноморските сили мислят да купуват още два противоминни кораба

В плановете на Военноморските сили е залегнало придобиването на още два кораба минни ловци и в момента проучваме пазара. Това съобщи днес командващият на ВМС вицеадмирал Минко Кавалджиев, цитиран от БТА.

По думите му този тип кораби са най-ефективни, когато работят в група. Потенциални снабдители с такива кораби са Холандия, Франция и Белгия.

В отговор на въпрос за строежа на многоцелеви корвети за флота, Кавалджиев заяви, че страната ни ще търси начин за закупуване на лиценз за строежа на такива плавателни съдове в България. Той допълни, че нов кораб струва от 5 до 10 пъти по-скъпо от цената на закупените от Белгия кораби.

Вицеадмирал Кавалджиев участва днес в присвояването на почетното име "Цибър" на закупения от Белгия противоминен кораб. Минният ловец е третият кораб във флота, който носи това име.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още