IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Затвориха бензиностанция в Русе заради гориво без акциз

В близост до резервоарите в района на бензиностанцията е имало 7 варела с общо количество 1460 литра препарат с миризма на разтворител

11:15 | 21.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Затвориха бензиностанция в Русе заради гориво без акциз

Липса на документи за платен акциз и съмнение за качеството на горивото доведе до запечатване на бензиностанция в Русе, съобщиха от митническата администрация.

На 18 март при проверка на бензиностанция, разположена на главен път Русе – София, митническите служители са установили, че за съхраняваното в резервоарите гориво в размер на 15 365 литра няма документи за платен акциз.

Съмнително било и качеството на горивото. В близост до резервоарите в района на бензиностанцията е имало 7 варела с общо количество 1460 литра препарат с миризма на разтворител.

Поради съмнение за продажба на некачествено гориво е сезирана териториалната служба на ГД „Контрол на течните горива”. Взети са проби за изследване. Чрез експертизи в митническата лаборатория ще се установи видът на нефтопродукта и дължимия за него акциз, а органите по контрол на горивата ще установят дали то отговаря на изискванията за качество.

За разследване възможни данъчни нарушения в проверката са се включили и служители на ТД НАП Русе. Бензиностанцията е запечатана. В четвъртък Районен съд Русе е удължил срока за запечатване. До две седмици се очаква да се разбере каква смес е продавана на цената на дизелово гориво. За случая е сезирана Окръжна прокуратура Русе.

Проверки на бензиностанциите в Русенско се извършват регулярно, като сред най-често срещаните нарушения е липсата на документи за платен акциз. През миналата година в Митница Русе са иззети над 130 000 литра горива, а от началото на тази годината русенските митничари са иззели от кораби и бензиностанции 66 450 литра горива.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още