IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Глобяват цех за рециклиране на пластмаса заради замърсяване на р. Искър

При направения оглед на брега на реката е констатирано, че отпадъчните води от производството се вливат директно в реката

12:36 | 18.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Глобяват цех за рециклиране на пластмаса заради замърсяване на р. Искър

Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - София състави два акта на фирма „Риалити-Продакс“ ЕООД за замърсяване на водите на река Искър в района на кв. Враждебна, район Кремиковци, както и за неизпълнение на даденото предписание за осигуряване на достъп до локалното пречиствателно съоръжение и почистването му. Това съобщиха от инспекцията.

При извършени проверки от експерти на столичната екоинспекция е установено е, че замърсяването е вследствие от производствената дейност на цеха за рециклиране на пластмаса на „Риалити-Продакс“, се посочва в съобщението.

При направения оглед на брега на реката е констатирано, че отпадъчните води от производството се вливат директно в реката.

Фирмата няма издадено разрешително за заустване на тези води във водоизточника.

На място е взета водна проба от Регионалната лаборатория - София. Резултатите от анализа на взетите проби показва превишение на пределно допустимите норми за воден обект.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:24 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още