IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвестират 18 млн. лв. в завод за чипс в Ихтиман

Пазарът на солени изделия в България (включително ядки) се оценява на около 250 млн. лв.

14:57 | 16.03.09 г.
Инвестират 18 млн. лв. в завод за чипс в Ихтиман

Производителят на солени изделия „Интерснак България” планира да инвестира 18 млн. лв. в изграждането на фабрика за производство на чипс в Ихтиман през 2009 г., съобщиха от компанията.

Предвижда се строителството да започне в края на годината, а в завода да бъдат открити около 400 работни места.

Други 2 млн. лв. ще бъдат инвестирани тази година в програми за насърчаване на българските производители на картофи.

Хранителната индустрия и бързооборотните стоки са сред малкото отрасли на икономиката, които не очакват сериозни сътресения от финансовата криза и последващата стагнация на световните пазари, се посочва в съобщението на фирмата.

През 2008 г. дружеството е отбелязало рекорден ръст на печалбата си от 250%, без да уточняват до каква сума е повишението.

Пазарът на солени изделия в България се оценява на около 250 млн. лв (включително ядки), като около 15-20% от него се пада на картофения чипс, сочи проучване по поръчка на компанията.

Интерснак България е част от Intersnack Group of сompanies. Базираната в Германия група присъства в 20 държави и има над 6000 служители в цял свят, 18 собствени фабрики и годишен оборот за 2008 г. от над 1,5 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още