IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Станишев: В България няма олигархия

„Въпросът на дневен ред е как световната криза ще ни засегне и как ще устоим на това цунами по целия свят, което се усеща вече и у нас, и което приемаме с чувство на несигурност“, каза премиерът

14:07 | 14.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Станишев: В България няма олигархия

„В България няма олигархия. Има богати хора, които се стремят да оказват влияние, но това не е влияние по-голямо, отколкото в други страни“, каза пред Дарик радио премиерът Сергей Станишев.

Според него „трябва да се оказва много по-голям натиск и да се прави много по-голямо разграничение между държавните институции и стремежът, който навсякъде съществува, на бизнеса да оказва влияние“.

„Въпросът на дневен ред е как световната криза ще ни засегне и как ще устоим на това цунами по целия свят, което се усеща вече и у нас, и което приемаме с чувство на несигурност“, каза той.

По думите му няма икономист, който да очертае границите на кризата, да каже кога ще приключи, цитирайки думите на председателя на Европейската централна банка, че се намираме в некартографираните води на финансовия и икономически план.

Вижте още
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още