IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЕК призова САЩ да ни свали визите

Настояването е за България, Румъния, Полша, Кипър и Гърция

12:01 | 14.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
ЕК призова САЩ да ни свали визите

Зам.-председателят на Европейската комисия (ЕК) и комисар по въпросите на правосъдието и сигурността Жак Баро ще настоява пред Вашингтон "за пълна взаимност по визовия режим" за България, Румъния, Полша, Кипър и Гърция, съобщи Франс прес.

Петте страни са последните членки на ЕС, за които САЩ запазиха визовия режим с опцията той да бъде отменен, когато страните отговарят на критериите, поставени от американските власти за безвизово пътуване в страната на чужди граждани.

В края на октомври миналата година тогавашният министър на вътрешната сигурност Майкъл Чертоф обеща до няколко месеца България и останалите четири страни от ЕС да бъдат включени в безвизовата програма на САЩ.

Той обаче изрази недоумение от европейската съпротива на американската инициатива, задължаваща чуждите граждани, които ще пътуват до САЩ и не се нуждаят от визи, да предоставят лична информация по интернет до 72 часа преди пътуването.

Вижте още

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:05 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още