IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Обществено обсъждане на проекта за летище край гоцеделчевско село

Според проекта летището ще се използва за граждански полети на обща авиация, а впоследствие за чартърни полети

14:51 | 13.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Обществено обсъждане на проекта за летище край гоцеделчевско село

Предстои обществено обсъждане на доклад по оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) за инвестиционно предложение, което предвижда възстановяване на дейността на летището, разширение на пистата, изграждане на малък перон и пътнически терминал в местността „Летището“ в землището на гоцеделчевското село Мосомище, съобщи Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Благоевград.

Инвеститор в проекта е софийското дружество „Корси маунтин рисорт“ АД. По данни на регистъра АПИС предмет на дейност на дружеството са строителство, добиване на инертни материали, ремонт на сгради, покупко-продажба на недвижими имоти, обзавеждане, дизайн, отдаване под наем на недвижими имоти, посредническа дейност при покупко-продажба на недвижими имоти, внос, износ и реекспорт, търговско представителство, агентство и посредничество на местни и чуждестранни лица в страната и чужбина, консултантска и маркетингова дейност и всяка друга незабранена със закон дейност.

Според проекта летището ще бъде използвано за граждански полети на обща авиация, а впоследствие - за чартърни полети за превоз на пътници. Планира се до 2015 г. да бъдат обслужвани около 3000 излитания и кацания годишно.

Очакваният годишен пътникооборот е 100 хил. души. Предвижданията на инвеститора са полетите да обслужват туристическата индустрия на Благоевградска област.

Докладът по ОВОС е на разположение на заинтересованите лица в РИОСВ-Благоевград. Срещата с обществеността за обсъждане на инвестиционното предложение е насрочена за 21 март, събота, в община Гоце Делчев.

Летището край с. Мосомище разполага с писта с дължина 2100 м и с широчина 25 м, която ще бъде разширена до 45 м плюс две странични ивици по 7,5 м. Предвижда се впоследствие тя да бъде удължена според възможностите на терена. Проектът включва също изграждане на малък перон и малък митнически терминал, както и други обслужващи мощности. Общата използвана площ е 874,68 дка, която е собственост на възложителя. Процедурата по това инвестиционно намерение се води в Министерството на околната среда и водите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още